تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
اختراع جالب ترین پای مصنوعی
یک تیم دانشمند ایرانی در حال ساخت یک پای مصنوعی با قوزک پیشرفته است که افراد معلول را قادر میسازد تا راهرفتن طبیعیتری را تجربه کنند. این تحقیق در کلینیک مایو دانشگاه صنعتی میشیگان انجام میشود. راز موفقیت این پای مصنوعی در قوزک آن نهفته است. محمد رستگار، استادیار دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان، و همکارش اواندرو فیکانا در حال ساخت پروتزی هستند که توسط میکروپردازنده کنترل میشود و دستیابی به طیف حرکتی این مفصل بسیار پیچیده را واقعیتر میکند.
این پای مصنوعی رایانهمحور دارای حسگرهای حساس به فشار بر روی کف پا بوده و چگونگی راهرفتن فرد معلول را شناسایی میکند.این حسگرها به صورت آنی سیگنالها را به یک میکروپردازنده میفرستند و میکروپردازنده نیز به نوبه خود پروتز را برای راهرفتن طبیعیتر سازگار میکند.به گفته رستگار، پروتزهای موجود در بازار که با میکروپردازنده کنترل میشود، میتوانند پای مصنوعی را فقط در یک جهت حرکت دهند و انگشت بزرگ پا را نیز در جهت بالا یا پایین تکان دهند. اما انسانها بر روی خط مستقیم راه نمیروند و زمانی که به مانعی برخورد میکنند مجبورند بچرخند.بنابراین دکتر محمد رستگار و همکارش در حال ساخت پای مصنوعی با قوزکی هستند که میتواند بر روی دو محور راه برود، چرخش را انجام داده و انگشت بزرگ پا را بالا و پایین ببرد.
تیم علمیای به عنوان بخشی از تحقیقات خود، یک تردمیل مدور بزرگ طراحی کردهاند که پای روباتیک بر روی آن در دایرههایی حرکت میکند. این تردمیل مشابه کابلی است که در ترمز دوچرخه استفاده میشود و به پروتز پا این امکان را میدهد که تقریباً در هر جهتی حرکت کند. در آزمایشات انجامشده، پروتز قادر به تقلید از زوایای قوزک پای انسان به هنگام راهرفتن در خط مستقیم و چرخیدن بوده است.
این تحقیق به همکاری کنتون کاوفمان، مدیر “آزمایشگاه تحلیل حرکت/بیومکانیک” کلینیک مایو، برمیگردد و هدف از آن، دسترسپذیری این سامانه برای معلولان و به ویژه سربازان جنگی است. او باور دارد که این سیستم پروتز، پیشرفتی در جهت درست بودن گام و کنترل فعال مفصل و ارتقای ایمنی و کارکرد فراهم میکند. این سامانه قادر است از پای طبیعی تقلید برده و الگوی راهرفتن طبیعی را ارائه دهد، که این امر به پیادهروی بهتر و کاهش سقوطها کمک میکند.
محققان امیدوارند که در تابستان ۲۰۱۴ بازبینی این طرح را در کلینیک مایو آغاز کنند. آنها قصد دارند نتایج دستاوردهای خود را در کنفرانس کنترل و سیستمهای دینامیک ASME در سال ۲۰۱۳ ارائه دهند.
مرکزظفربا سالها سابقه تولید انواع آتل ارتز و پروتز مانند ساخت انواع اندام مصنوعی ,پروتزانگشت,پروتزدست ,پروتزپای بالای زانو, پروتزپای زیرزانو ,گوش مصنوعی و انواع دست مصنوعی هوشمند شامل دست الکترونیک, دست مکانیکی و انگشت مصنوعی متحرک آماده ارائه مشاوره به شما در زمینه توانبخشی و اندام مصنوعی می باشد.