تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
روش نگهداری عضو قطع شده و زخم دیابتی را بدانیم
متأسفانه در کشور ما، حوادث رانندگی و حوادث شغلی با آمار بالایی همراه هستند و باعث شده است که هزاران نفر در سال دچار معلولیت و قطع اندام شوند. این مسئله، علاوه بر ایجاد درد و رنج برای خود فرد، برای خانواده و جامعه نیز بسیاری از مشکلات را به همراه دارد.
همچنین، آمار دیابت مخفی در کشور در حال افزایش است و بسیاری از افراد ابتلا به آن را نمیدانند. در صورتی که شخص به موقع از بیماری دیابت خود باخبر شود و با آموزشهای لازم بتواند تمام نکات بهداشتی و درمانی را به کار گیرد، خطر کمتری او را تهدید میکند و احتمال دچار شدن به زخم پای دیابتی و در شرایط حادتر، قطع عضو بسیار کاهش مییابد.
در صورتی که در پی حادثه، اندامی از بدن شخص قطع شود، حفظ مناسب آن اندام میتواند باعث ایجاد امکان پیوند مجدد آن اندام شود. اگر قطع اندام در ساق و پا باشد، این امکان تا شش ساعت و در صورت قطع انگشت تا ۱۸-۱۲ ساعت وجود دارد. به همین دلیل، در صورت بروز چنین حادثهای، لازم است به سرعت به مراکز درمانی مناسب مراجعه کنید تا بتوانید از این امکانات بهرهمند شوید و عواقب بدی را از بین ببرید.
روش مناسب نگهداری عضو قطع شده :
باید ابتدا عضو قطع شده را در یک پارچه تمیز مرطوب پیچید، سپس این پارچه را در یک پلاستیک در بسته قرار داد و آنگاه این پلاستیک بسته را در یک ظرف حاوی آب و یخ قرار داد. هرگز نباید عضو را مستقیما در داخل آب و یخ قرار داد.
اگر بیماری دیابت دارید مواظب زخم پای دیابتی باشید
اگر شما زخمی در اندام دارید که بهبود نمییابد، حتماً باید با پزشک مشورت کنید. افراد مبتلا به دیابت نیز باید ویژهترین مراقبتها را داشته باشند، زیرا به دلیل اختلالات حسی، زخمها در پا ممکن است به صورت ناگهانی شکل بگیرند و به حدی عمیق و تا استخوان فرد را تهدید کنند که نیاز به قطع اندام خواهد داشت. بنابراین، معاینه پا در پایان هر شب، شستشوی پا و استفاده از وازلین برای نرم کردن پوست و برداشتن پینههای مزمن، اقدامات اساسی هر فرد مبتلا به دیابت باید باشد.
زخم و پینههای ساده کف پا در افراد دیابتی میتواند به راحتی به قطع اندام منجر شود اگر به درستی مراقبت نشود. بنابراین، حتماً باید به پزشک مراجعه کرد تا درمان مناسبی انجام شود، زیرا در بسیاری از موارد نیاز به مصرف آنتیبیوتیک و جداسازی بخشهای مرده از زخم پا برای بهبود کامل لازم است.
مرکز تخصصی پروتز ظفر با سالها سابقه تولید انواع آتل ارتز و پروتز مانند ساخت انواع اندام مصنوعی ,پروتزانگشت,پروتزدست ,پروتزپای بالای زانو, پروتزپای زیرزانو ,گوش مصنوعی و انواع دست مصنوعی هوشمند شامل دست الکترونیک, دست مکانیکی و انگشت مصنوعی متحرک آماده ارائه مشاوره به شما در زمینه توانبخشی و اندام مصنوعی می باشد
رشد دوباره عضو قطع شده با سلولهای بنیادی ناخن