پوشیدن کفش طبی: فواید استفاده از کفش طبی برای تمامی سنین

کفش‌های پشتیبان و مناسب نقش مهمی در حفظ تحرک و نداشتن درد دارند. با این حال پوشیدن کفش مناسب گاهی اوقات برای افرادی که بیماری‌ها و مشکلات خاص پا دارند کافی نیست. اگر دچار ناهنجاری پا، آسیب‌دیدگی پیچیده یا شدید پا، ضربات بسیار شدید، یک زخم باز و یا یک بیماری عصبی که بر روی پای شما اثر می‌گذارد هستید، ممکن است به کفش طبی احتیاج داشته باشید.

کفش‌ طبی کفش‌هایی هستند که به طور خاص برای پشتیبانی یا اصلاح مکانیک و ساختار پا، مچ پا و کف پا طراحی شده‌اند و دارای ویژگی‌ها و کارکردهای پزشکی زیادی هستند که آن‌ها را از کفش‌های معمولی روزمره جدا می‌کند. هرچه مکانیک پای شما ناهنجارتر باشد، به احتمال بیشتری به کفش طبی احتیاج خواهید داشت.

صرف نظر از اینکه ممکن است دچار درد شوید، چه مدت ممکن است درد پا را تجربه کرده باشید، یا اینکه کدام کفش طبی را انتخاب کرده‌اید، یک چیز غیرقابل انکار است: کفش‌های طبی گزینه بهتر، راحت‌تر و محافظ‌تری را ارائه می‌دهند. بعلاوه، بسیاری از گزینه‌های کفش‌های طبی مدرن بسیار شیک هستند، به این معنی که دیگر لازم نیست بین راحتی و سبک یکی را انتخاب کنید تا کفش مناسب پاهای خود را پیدا کنید. از رسمی تا دم دستی؛ از کفی کفش تا کفش‌های مناسب بعد از عمل؛ و کفش‌های بدون بند که برای پوشیدن و درآوردن آسان طراحی شده‌اند. کفش‌های طبی کلینیک سلامت امید، پیدا کردن یک جفت کفش مناسب را برای شما از همیشه راحت‌تر می‌کند.

افرادی که زیاد راه می‌روند می‌توانند انواع مختلفی از سبک‌های مدرن را که برای روزها در محل کار تا بعد ازظهر طراحی شده‌اند، انتخاب کنند و گزینه‌های ما برای افرادی که در حال بهبود هستند یا افرادی که به دنبال جلوگیری از آسیب بیشتر در هر مرحله از روند مراقبت از پای خود هستند، مناسب است.

این که آیا در گذشته دچار درد پا شده‌اید یا به دنبال جلوگیری از درد پا در آینده هستید، ممکن است کفش طبی فقط گزینه مناسبی برای رفع نیازهای شما باشد. به گزینه‌های خود نگاهی بیندازید و یک جفت کفش طبی مناسب را برای خود پیدا کنید و آماده شوید تا به ماجراجویی بزرگ بعدی بروید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت میتوانید با شماره تلفن های   02188951703  تماس حاصل فرمایید.

 

کفش طبی چیست؟ 


کفش طبی چیست؟کفش‌های طبی به راحتی کفش‌هایی هستند که به شکل طبیعی کف پای شما طراحی شده‌اند تا ثبات و راحتی را برای کسانی که دچار درد پا، مچ پا یا زانو هستند فراهم کنند. معمولاً کفش‌های طبی در اندازه‌ها و عرض‌های بیشتری ساخته می‌شوند تا بتوانند برای مشکلات پا و بیماری‌های مختلف پا از جمله میخچه و پینه و موارد دیگر جا داشته باشند. بسیاری از مارک‌های کفش‌های طبی شیک در هر دو فروشگاه اینترنتی و فروشگاه‌های حضوری در دسترس هستند. بیایید به ویژگی‌های کفش‌های ارتوپدی و اینکه چرا آن‌ها برای پاهای شما مناسب هستند، بپردازیم.

جعبه انگشت پا 

ابتدا کفش‌های طبی یک جعبه انگشت پای بزرگ و عمیق را ارائه می‌دهند. بسیاری از کفش‌ها به ویژه مدل‌هایی که برای خانم‌ها طراحی شده‌اند، انگشتان پا را در فضای خیلی باریک قرار می‌دهند. جعبه انگشت باریک کفش می‌تواند در بروز ناهنجاری‌های دردناک پا مانند انگشت چکشی، کالوس، میخچه، پینه، تاول ، انگشت چنگالی پا کمک کند. جعبه انگشت پای کفش طبی باید به شما اجازه دهد انگشتان پا به راحتی در کفش جا بگیرند و حرکت کنند.

نکته: یک جعبه انگشت پا برای افرادی که دارای انگشت چکشی و پینه هستند، مناسب است.

جریان بهتر خون 

افراد دیابتی که زیاد راه می‌روند و به نوروپاتی دیابتی مبتلا شده‌اند یا آسیب عصبی در نتیجه مشکلات جریان خون دیابتی دارند، می‌دانند که بزرگترین خطر لزوماً دردی نیست که شما احساس می‌کنید، بلکه آن چیزی است که احساس نمی‌کنید. این بی‌حسی می‌تواند مشکلات پا را که به آرامی در حال پیشرفت است پنهان کند که ممکن است در طولانی مدت درمان نشوند و عوارض جدی ایجاد کنند.

کفش‌های طبی اجازه می‌دهند پا به راحتی در کفش حرکت کند و فضای راحتی را فراهم می‌کند و از این طریق قادر به اصلاح مسائل جریان خون و بهبود گردش خون در پاها هستند. کفش طبی می‌تواند برای کسانی که از درد عصبی رنج می‌برند یک تسکین بزرگ باشد و کسانی که از نوروپاتی دیابتی رنج می‌برند ممکن است گزینه دیگری به جز پشتیبانی ارائه شده توسط کفش ارتوپدی راحت و شیک نداشته باشند.

کفی قابل جابجایی 

 کفش‌های طبی معمولاً دارای کفی قابل جدا شدن هستند. این ویژگی شما را قادر می‌سازد سایز کفش خود را مطابق تورم پاهای خود تغییر دهید. علاوه بر این، اگر کفش‌های شما از آب و هوا یا تعریق خیس می‌شود، تغییر کفی‌های شما به شما امکان می‌دهد کفش‌های خود را خشک و راحت نگه دارید. کفش‌های خشک یک روش مهم برای جلوگیری از پای ورزشکار یا سایر عفونت‌های قارچی پا و ناخن پا است.

 نکته: کفی قابل جابجایی برای افراد دیابتی و افرادی که مستعد عفونت هستند مفید است.

محافظ پاشنه 

امروزه بیشتر کفش‌ها بسیار سست و بی‌دوام هستند. محافظ پاشنه پایداری را به کفش اضافه می‌کند. اگر انگشت شست خود را به پشت پاشنه کفش فشار دهید و پاشنه پا به راحتی به سمت داخل خم شود، کفش دارای محافظ پاشنه محکم نیست. به دنبال کفش‌هایی باشید که پاشنه آن‌ها به گونه‌ای ساخته شده باشد که در برابر این فشار مقاومت کنند.

نکته: محافظ پاشنه محکم برای افرادی که درد مکرر پاشنه پا را تجربه می‌کنند و به هنگام ایستادن یا راه رفتن نیاز به پایداری بیشتری دارند، مناسب است.

بستر پای محصور

کفش باید مانند شکل پای شما محصور شود. سعی کنید شکل پای خود را روی یک تکه کاغذ رسم کنید. حالا آن شکل را با شکل آن کفش‌های دردناکی که پوشیده‌اید مقایسه کنید. خواهید دید که تفاوت بزرگی بین این دو شکل وجود دارد. کفش‌های طبی به شکل طبیعی کف پای شما هستند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتواند پاهای شما را در تمام منحنی‌های آن قرار دهد.

نکته: یک بستر پای محصور محکم برای افراد مبتلا به آرتروز و افرادی که هنگام ایستادن یا راه رفتن دچار مشکل می‌شوند، مفید است.

پاشنه کوتاه 

آیا می‌دانید پوشیدن کفشی که پاشنه کوتاهی دارد می‌تواند برای پاهای شما مفید باشد؟ ارتفاع پاشنه یک و نیم اینچ تا یک اینچ در واقع می‌تواند برای پاها و کمر شما مفید باشد زیرا آن‌ها تعادل و قدرت عضلانی را در پای شما ایجاد می‌کنند. شما متوجه خواهید شد که کفش طبی ارتفاع زیادی دارند. متخصصان پا برای بهترین پشتیبانی از راه رفتن، توصیه می‌کنند که از پوشیدن کفش‌های کاملاً صاف و پاشنه بلند خودداری کنید.

نکته: یک پاشنه کوتاه می‌تواند به افرادی که از پینه پا رنج می‌برند کمک کند.

داخل کفش بدون درز 

بسیاری از کفش‌های ارزان قیمت دارای درز و بخیه در قسمت داخلی هستند. در مقابل، کفش‌های طبی دارای فضای داخلی صاف هستند. فضای داخلی یکپارچه برای افرادی که پوست حساس دارند و بنابراین مستعد تحریک پا و آسیب‌دیدگی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است

نکته: فضای داخلی یکپارچه برای افراد مبتلا به دیابت یا ادم لنف بسیار مفید است.

مواد قابل هواگیری 

کفش‌های طبی از مواد قابل هواگیری ساخته شده‌اند که به کاهش رطوبت و به افزایش گردش هوا در اطراف پا کمک می‌کند. برای داشتن بهترین هواگیری از مواد مصنوعی و به اصطلاح چرم دست ساز خودداری کنید.

نکته: پوشیدن کفش‌هایی که هواگیری خوبی دارند برای ورزشکاران و افرادی که مستعد ابتلا به عفونت‌های قارچی هستند بسیار مفید خواهد بود.

زبانه کفش

زبان و یقه یک کفش برای راحتی مهم است. یک کفش طبی با کیفیت، یک زبانه و یقه نرم دارد که باعث تحریک پا نمی‌شود.

نکته: افراد مبتلا به آرتروز و دیابت و سایر افرادی که پوست حساس دارند باید از یک کفش و کفی نرم استفاده کنند.

مشکلات رایج پا 

مشکلات عمده پا نتیجه تراز اشتباه یا فشار بیش از حد بر قوس کف پا است. پاهای صاف و قوس آسیب‌دیده در هر سن و شکل و اندازه‌ای می‌تواند باعث درد شدیدی برای افرادی شود که زیاد راه می‌روند و هرچه درمان ناراحتی بیشتر به تعویق بیفتد، احتمال بیشتری وجود دارد که مجبور شوید پول بیشتری را صرف درمان کنید و فقط عمل جراحی می‌تواند این پاهای دردناک را اصلاح کند. با این حال، کفش‌های طبی فقط مانع از آسیب بیشتر پای شما نمی‌شوند بلکه هرچه طولانی‌تر پوشیده شوند می‌توانند مشکلات موجود در پا را اصلاح کنند، تراز پاها را اصلاح کنند و زمانی که پوشیده می‌شوند قوس پاها را برای راحتی بیشتر پشتیبانی کنند. در مورد پوشیدن کفش‌های طبی مثل مراقبت‌های پیشگیری از پاهای خود فکر کنید، هرچه امروز با آن‌ها بهتر رفتار کنید در صورت بروز مشکل، ساده‌تر و سریع‌تر اصلاح خواهد شد.

نکاتی برای انتخاب کفش طبی مناسب


با افزایش سن، قسمت‌هایی از بدن ما شروع به تجزیه می‌کند، بنابراین اغلب افراد مسن به کفش طبی احتیاج دارند. با این حال، کفش‌های طبی فقط مربوط به سالمندان نیست. مکانیک پای ضعیف افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار می‌دهد، بنابراین کفش طبی اغلب برای جوانان نیز توصیه می‌شود. خوشبختانه، کفش‌های طبی از سبک‌های ناخوشایند و سیاه سال‌های گذشته بسیار فاصله گرفته‌اند. امروزه تعدادی از گزینه‌های نسبتاً شیک برای افراد در هر سن و سلیقه‌ای وجود دارد.

اگر فکر می‌کنید کفش طبی به سود شما خواهد بود، با یک متخصص معتبر پا صحبت کنید. متخصص پا یک ارزیابی کامل از اندام تحتانی شما انجام می‌دهد و به شما می‌گوید که آیا کفش طبی به شما کمک می‌کند یا خیر. متخصص پا همچنین پاهای شما را به درستی اندازه‌گیری می‌‎کند و به شما اطلاع می‌دهد که کدام نوع کفش طبی برای کدام نوع و وضعیت پا مورد نیاز است. فقط به این دلیل که یک کفش به عنوان "طبی" طبقه بندی می‌شود، تضمین نمی‌کند که کیفیت آن یکسان باشد و همان مزایایی را که سایر کفش‌های طبی ارائه می‌دهد داشته باشد. کلینیک سلامت امید تمام توصیه‌های مورد نیاز شما را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید کفش‌هایی را انتخاب کنید که بیشترین سود را برای شما به همراه داشته باشد، بنابراین می‌توانید فعال و بدون درد بمانید.

کفش طبی مناسب می‌تواند تفاوت زیادی در کیفیت زندگی شما ایجاد کند. در اینجا چند نکته برای انتخاب کفش مناسب آورده شده است.

  • پاهای خود را اندازه بگیرید. اندازه پاهای ما با افزایش سن تغییر می‌کند. فکر نکنید که هنوز اندازه مناسب کفش خود را می‌دانید. همچنین معمولاً یک پا بزرگتر از پای دیگر است. هر دو پایتان را اندازه بگیرید و سپس کفش‌هایی را انتخاب کنید که پای بزرگتر را در خود جا دهد.
  • اندازه کفش در مارک‌های مختلف متفاوت است. هر دو لنگه کفش را امتحان کنید و مهم نیست که اندازه آن‌ها روی برچسب چیست.
  • هنگام خرید کفش، رد پای خود را با خود ببرید. کفش‌هایی را که در نظر دارید در روی رد پای خود قرار دهید و اگر شکل آن‌ها با هم مطابقت نداشت، حتی آن‌ها را امتحان نکنید.
  • بعدازظهرها کفش بخرید. اندازه پاها در طول روز، بخصوص در هوای گرم، افزایش می‌یابد، بنابراین اگر تا اواخر بعد از ظهر منتظر بمانید، بهترین سایز کفش را پیدا خواهید کرد.
  • سعی کنید کفش را با یک جوراب مناسب امتحان کنید. هنگامی که کفش را امتحان می‌کنید، یک جفت جوراب به همراه داشته باشید تا بپوشید. به کفش‌های باریک و یکبار مصرف که بسیاری از فروشگاه‌های کفش می‌فروشند بسنده نکنید. آن‌ها بسیار نازک هستند و بنابراین به درستی مناسب پای شما نخواهند بود.
  • بایستید و با کفش‌ها راه بروید. فضای ایده‌آل بین بلندترین انگشت پا و انتهای کفش یک ربع تا نیم اینچ است. انگشتان پا را بچرخانید تا مطمئن شوید فضای کافی برای انگشتان پا وجود دارد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که فضای کافی برای جلوی پا شما وجود دارد و اینکه پاشنه‌ پای شما به طور محکم (اما نه سفت) در کفش جای گرفته است.
  • به عرض کفش توجه کنید. خودتان را متقاعد نکنید که کفش‌های تنگ با پوشیدن جا باز می‌کنند. اطمینان حاصل کنید که اکنون آن‌ها برای پای شما مناسب هستند. به خاطر داشته باشید که خرید کفش‌های پهن‌تر لزوما مشکل کفش‌های نامناسب را برطرف نمی‌کند.
  • به دنبال برچسب‌ها، درزها یا سایر مواد احتمالاً تحریک کننده، فضای داخلی کفش را احساس و بازرسی کنید.
  • کف کفش را بررسی کنید. آیا آن‌ها پای شما را در برابر اشیاء تیز محافظت می‌کنند، کف پای شما را حمایت و از ضربه محافظت می‌کنند؟ سعی کنید کفش را با قدم زدن روی یک کف سخت و همچنین کف فرش امتحان کنید.
  • تشخیص دهید که کفش‌های باکیفیت نسبت به کفش‌های ارزان قیمت قیمت بیشتری دارند. با این حال، خواهید فهمید که آن‌ها دوام بیشتری دارند و به همین دلیل در طولانی مدت ارزان‌تر هستند.