ارتز و بریس انگشت دست جهت ثابت نگه داشتن مفاصل انگشتان
ارتز و بریس انگشت دست جهت ثابت نگه داشتن مفاصل انگشتان
استخوان موجود در انگشتان دست، بند انگشت نامیدهمیشود. به جز انگشت شست، که دارای دو بند است سایر انگشتان دست دارای سه بند انگشت هستند. در صورت شکستهشدن یکی از این استخوانهای بند انگشت، انگشت دست دچار شکستگی میشود. معمولا شکستهشدن این بندها در اثر آسیبدیدن دست اتفاقمیافتد. لازم به ذکر است که ممکناست هرکدام از این بندها دچار شکستگی شوند. همچنین حتی ممکناست که برآمدگیهای بند انگشت یعنی مفاصلی که استخوانهای انگشتان دست به هممیرسند نیز دچار شکستگی شوند. شکستگی استخوان انگشت نیاز به ثابتنگهداشتن دارد که بدون جراحی و یا پس از جراحی باید انجامشود. این عمل را میتوان با انواع بریس و اسپلینت و ارتز انگشت انجامداد.
احتمال آسیبدیدگی انگشتان دست بیشتر از سایر قسمتهای دست است. ممکناست که انگشتان فرد به هنگام کارکردن با ابزارهایی همچون چکش و یا اره دچار آسیبدیدگی شود و یا حتی ممکناست شئ مانند توپ بیسبال با سرعت زیاد به دستان فرد برخوردکرده و موجب شکستهشدن انگشت دست شود. کوبیدن در به دست و یا بازکردن دستان به هنگام افتادن از بلندی میتوانند باعث شکستهشدن انگشتان دست شود. ماهیت آسیبدیدگی و قدرت استخوان دو عامل تعیینکنندهی شکستهشدن استخوان انگشت هستند. شرایطی همچون پوکیاستخوان و سوءتغذیه احتمال شکستهشدن انگشتان دست را بالامیبرند.
آدرس کلینیک: میدان فاطمی، ابتدای خیابان جویبار، روبروی بانک انصار، پلاک 60، واحد 3
ساعت کاری کلینیک: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و پنجشنبهها از ساعت ۱۰ تا ۱۴
تلفن تماس 02188951703
ایمیل zafarr.clinic@gmail.com
چه کسانی در معرض خطر شکستگی انگشتان دست قراردارند؟
احتمال شکستهشدن انگشتان دست در افرادی همچون افراد مسن و یا دارای کمبود کلسیم که دارای استخوانهای ضعیف هستند بسیار بالا است. همچنین کسانی که از دستان خود کارمیکشند، مثلا ورزشکاران و کارگران دستی، نیز به شدت در معرض خطر شکستگی استخوان انگشت دست قرار دارند. ورزشهایی که در آنها احتمال شکستهشدن انگشتان دست بالاست عبارتند از:
- بسکتبال
- بیسبال
- والیبال
- فوتبال
- هاکی
- راگبی
- بوکس
- اسکی
- کشتی
- اسنوبورد
حوادث با شدت ضربه زیاد، مانند تصادفات خودرویی، نیز میتواند سبب شکستهشدن انگشتان دست شود.
علائم شکستهشدن استخوان انگشت کدامند؟
علائم شکستگی استخوان انگشت عبارتند از:
- درد
- ورم
- درد شدید (در دست بر اثر فشاردادن آن نقطه)
- دامنهای محدود از حرکات دست
همچنین ممکناست که انگشت فرد بدشکلشده و یا از هماهنگی خارجشده و دچار ناهنجاری شود. در صورتی که انگشت دست شکستهشده باشد با درد زیادی همراه است، مخصوصا اگر فرد بخواهد که انگشت خود را حرکتدهد، اما گاهیاوقات این درد خفیف و قابلتحمل است. عدم وجود درد شدید به این معنی نیست که شکستگی بند انشگت نیاز به مراقبت پزشکی ندارد.
چگونه میتوان شکستگی انگشت دست را تشخیصداد؟
پزشک از طریق بررسی سابقهی پزشکی و معاینهی جسمانی فرد شروع به تشخیص شکستگی انگشت دست وی میکند. معمولا عسکبرداری از انگشت دست نیز میتواند شکستهبودن استخوان انگشت دست را تشخیصداد.
چگونه میتوان شکستگی انگشت دست را درمانکرد؟
درمان شکستگی استخوان انگشت دست به محل شکستگی و ثبات بودن و یا نبودن آن بستگی دارد. بستن انگشت شکسته شده به انگشت سالم و مجاور آن میتواند شکستگیهای ثابت را درمان کند اما شکستگیهای ناپایدار نیاز به ثابت نگهداشتن دارند. پس از آنکه پزشک انگشت شکسته را تراز کرد و یا آن را کاهش داد آن را با بریس میبندد. اگر شکستگی انگشت از نوع ناپایدار بوده و از جا دررفته باشد در این صورت ممکناست که نیاز باشد که پزشک از عمل جراحی استفاده کند.
ارتز انگشت چیست؟
ارتز انگشت ابزاری پزشکی است که در دوران بهبودی انگشت از آن استفاده میشود. ممکن است که از ارتز انگشت در بعضی از آسیب دیدگیهای استخوان انگشت نیز از آنها استفاده شود که برخی از این آسیب دیدگیها عبارتند از:
- شکستگی استخوان انگشت دست
- گیرافتادگی انگشت
- مفاصل انگشت سفت
هدف اصلی بریس انگشت این است که برخی از فشارهای روی انگشت در طی انجام فعالیتهای طبیعی از طریق ثابت نگهداشتن را کاهش دهد. به عبارتی دیگر با جلوگیری از حرکت کردن انگشت دست و آرام کردن آن از آسیب بیشتر جلوگیری میکند.
استفاده از بریس و ارتز انگشت
استفاده از این ارتزها نیازی به آموزش افراد در مورد کاربرد و نحوهی استفاده از آنها ندارد و آنها را به ابزاری قدرتمند در ارائه کمکهای اولیه و اجتناب از هزینههای بالا مربوط به مراقبتهای پزشکی تبدیل کرده است. بسیاری از بریسها شامل ترکیبی از فوم و فلز هستند بطوری که داخل این بریسها از فوم و قسمت بیرونی آنها از فلز ساختهشده است. فوم باعث قالبگیری انگشت فرد شده و فلز خارجی امکان ثبات و بیحرکتبودن قسمت آسیبدیده را فراهممیکند.
انتخاب ارتز انگشت
ارتزها در اندازهها، شکل، میزان درجه ثابتنگهداشتن و خمیدگی مختلفی وجوددارند. در حالی که ارتزهای گرد و یا منحنی بهترین نوع ارتز برای شکستگی استخوان هستند، ارتزهای راست و صاف نیز بهترین گزینه برای آسیبدیدگیهای نوک انگشتان دست محسوبمیشوند. چنانچه که احتمالنمیدهید که استخوان انگشت دستتان شکستهشده باشد در اینصورت از ارتز راست استفادهکنید.
نحوهی قراردادن ارتز چگونه است؟
نحوهی قراردادن و استفاده از ارتز بر روی انگشت دست یکی از بخشهای مهم این پروسه است. بایستی بسیار مراقببود که انگشت دست را بیش از حد طبیعی تحرک آن در زمان شکستگی، کشیده و یا خمنکنید. ارتز را طوری بر روی انگشت دست ببندید که بسیار تنگ نباشد تا فشار به انگشت واردنشود چرا که صاف نگهداشتن انکشت با فشار زیاد ممکن است سبب آسیبدیدگی بیشتر انگشت شود. جهت جلوگیری از آسیبدیدگی بیشتر، انگشت دست را اندکی از ارتز بیرون کشیده و آن را خم کنید تا بهتر جا بیفتد.
چگونه میتوان از شکستگی استخوان انگشت دست پیشگیریکرد؟
داشتن یک برنامهی غذایی مناسب سرشار از ویتامین D و کلسیم میتواند در سالمنگهداشتن استخوانها موثربوده و احتمال شکستگی آنها را کمترکند. افرادی که در راهرفتن مشکلدارند و احتمال افتادن آنها زیاد است میتوانند از ورزشهای فیزیوتراپی و وسایل کمکی همچون عصا یا واکر استفادهکنند تا با امنیت بیشتری راهبروند. ورزشکاران و کارگران بایستی با احتیاط عملکنند تا از بروز شکستگی استخوان جلوگیریکنند.
ارتز کف پا (کفی طبی) ابزاری در جهت کاهش درد ناشی از صافی کف پا
"کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است."