ساعت کاری: 9 صبح الی 3 بعد از ظهر

جلوگیری از قطع پا با پیوند استخوان ساخته شده توسط پرینتر سه‌بعدی

تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۲

جلوگیری از قطع پا با پیوند استخوان ساخته شده توسط پرینتر سه‌بعدی

 جلوگیری از قطع پا با پیوند استخوان ساخته شده توسط پرینتر سه‌بعدی

پزشکان با انجام یک عمل جراحی بی‌سابقه، موفق شدند برای اولین بار در جهان از قطع پای یک پدر جوان ۲۷ ساله جلوگیری کنند. در این عمل، جراحان یک استخوان بزرگ ساخته شده با استفاده از پرینترهای سه بعدی را به استخوان اصلی پای این مرد پیوند زدند و نتیجه عمل، رضایت‌بخش بود.

به گزارش خبرآنلاین، در این عمل، جراحان استرالیایی استخوان «درشت‌نی» ساخته شده با پرینترهای سه‌بعدی را در ساق پای این مرد جوان پیوند زدند. این استخوان ساخته شده کاملاً طبیعی است و امکان رشد آن و ادغامش به استخوان‌های بیمار وجود دارد.

پزشکان امیدوار هستند که در ۹ ماه آینده، شاهد رشد سالم استخوان در پای این جوان باشند. این اتفاق مهم به خاطر ساخت استخوان جدید با جنس و بافتی از خود بدن بیمار است. استخوان مصنوعی با بافت‌های طبیعی، رگ‌های خونی و داربست ساخته شده توسط پزشکان در ساق پا نگه‌داری می‌شود. به مدت چند سال است که استفاده از پرینترهای سه بعدی در پزشکی بسیار فراگیر شده است.

قبلاً پزشکان توانسته بودند بخش‌های کوچکی از بدن مانند غضروف‌ها یا دریچه قلب را با استفاده از پرینترهای سه‌بعدی تولید کنند، اما برای اولین بار، آن‌ها موفق به تولید یک استخوان بزرگ مانند “درشت‌نی” با این فناوری شده‌اند و در عمل موفق به پیوند آن به استخوان اصلی بدن بیمار شده‌اند. بیماری به نام لئوبن لیختر، در ابتدای سال جاری با شکایت از درد در ساق‌پا به بیمارستان مراجعه کرد و پس از آزمایش‌های مختلف، پزشکان متوجه شدند که او به بیماری استئومیلیت (عفونت استخوان به دلیل باکتری و قارچ) مبتلا است.

این بیماری باعث می‌شود که استخوان‌های فرد عفونی شده و به تدریج خرد شوند و از بین بروند. در روش مرسوم و قدیمی، پزشکان قطع پای این بیمار را انجام می‌دادند، اما این عمل باعث می‌شود که پس از مدتی، بیمار نهایتاً بتواند با پای مصنوعی خود راه برود و زندگی عادی داشته باشد.

تمرینات خاص راه رفتن برای افراد آمپوته پا

منبع خبرآنلاین

مشاوره رایگانمشاوره رایگان پروتز Call Now Buttonتماس با ما