ساعت کاری: 9 صبح الی 3 بعد از ظهر

مراحل عمل پیوند دست و پس از آن

مراحل عمل پیوند دست و پس از آن

مراحل عمل پیوند دست و پس از آن

عمل جراحی پیوند دست، یک عمل کاملی می باشد که بین ۱۸ تا ۲۴ ساعت طول می کشد. تیم جراحان، عمل جراحی شما را انجام می دهند و بطور منظم وضعیت شما را به خانواده تان شرح می دهند.

به محض آنکه، دست پیوندی فرد دهنده آماده اتصال به بازوی شما شد، جراحان ابتدا با کمک صفحات فلزی، استخوان های دست پیوندی را با استخوان های دست شما اتصال می دهند. جراحان، سپس بخیه های مخصوصی را به رگ های خونی، اعصاب و تاندون های دست، می زنند. پس از آنکه قسمت های مختلف دست اهدا کننده و گیرنده بهم اتصال یافت، پوست بسته می شوند.

پس از عمل پیوند دست

پس از انجام جراحی، شما به بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) انتقال داده می شوید. تیم درمانی شما، عملکردهای دست یا دستان پیوند شده را کنترل می کنند و از شما خواسته می شود تا انگشتان خود را تکان دهید. این امکان وجود دارد تا دمای اتاقی را که در آن هستید بالا ببرند، این کار باعث افزایش چرخش خون در دست یا دستان پیوند شده می شود.

زمانیکه شما به حد کافی انرژی کسب کرده باشید و شرایطتان پایدار شود، از بخش آی سی یو مرخص می شوید و به بخش دیگری در بیمارستان منتقل می شوید. پس از عمل، انتظار ماندن به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بیمارستان را داشته باشید.

تیم درمانی، به شما در مورد چگونگی کنترل و مدیریت درد پس از عمل، کمک می کند. بسیار مهم است که تیم درمانی خود را در زمینه درد خود آگاه سازید، زیرا دانستن چگونگی مدیریت آن در بهبودی شما نقش بسزایی دارد.

همچنین زمانیکه شما در بیمارستان هستید، متخصص درمانی دست پیوندی، روی فیزیوتراپی شما کار خواهد کرد. او تمرینات لازم برای برگشت عملکرد دست را به شما خواهد داد. در طول مدت زمان بین جلسات تمرینی، به دست خود آتل ببندید تا ثابت بماند. همچنین، آموزش های لازم جهت تمرین دست، بدون کمک فیزیوتراپ، به شما داده خواهد شد.

نگرانی های پس از عمل، طبیعی است. ممکن است در خوابیدن و عادت کردن به مراقبت از دست یا دستان جدید، با مشکل مواجه شوید. اگر هر نوع مشکل احساسی و روحی دارید، با تیم درمانی خود در میان بگذارید.

سرکوبگرهای سیستم ایمنی

داروهای سرکوب کننده ایمنی بدن، می توانند در توقف سیستم ایمنی بدن جهت تخریب دست یا دستان پیوند شده نقش داشته باشند. پس از انجام عمل، به شما داروهای سرکوب کننده ایمنی داده می شود و مصرف آن ها تا پایان عمر ضروری می باشد. برای کاهش ریسک عوارض جانبی این داروها و خطر رد کردن پیوند، باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • داروهای سرکوب کننده ایمنی را سر ساعت مشخص و طبق روال، هر روز مصرف نمایید (همراه با غذا یا بدون غذا)
  • هیچگاه مصرف این داروها را قطع نکنید، مگر به دستور پزشک
  • انتظار مواجهه با عوارض جانبی را داشته باشید و با تیم پزشکی پیوند در زمینه به حداقل رساندن این عوارض مشورت نمایید
  • مرتباً آزمایش های خونی انجام دهید تا از میزان موثری این داروها اطمینان حاصل کنید

در حالیکه داروهای سرکوب کننده ایمنی، ریسک رد کردن پیوند را کاهش می دهند، سبب کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونت ها نیز می شوند. اگر با هر نوع علائمی دال بر مریضی عفونتی مانند تب یا تورم مواجه شدید، به پزشک یا تیم پزشکی پیوند اطلاع دهید.

از آنجایی که پیوند دست یک روش و عمل جراحی نسبتاً جدید می باشد، تخمین و پیش بینی نتایج حاصل از عمل مشکل خواهد بود. مراقبت های پس از عمل جراحی، شانس بدست آوردن دوباره ی عملکرد دست یا دستان پیوند شده را افزایش می دهد.

اگرچه هیچ تضمینی در مورد میزان بازگشت عملکردهای دست وجود ندارد، دریافت کنندگان دست پیوندی قادر به انجام عملکردهای زیر می باشند:

  • بلند کردن اجسام، مانند پیچ و مهره
  • بلند کردن اجسام سنگین تر با یک دست، مانند بطری شیر کامل
  • استفاده از آچار و دیگر ابزار آلات
  • تغییراتی در کف دست دراز شده
  • استفاده از چاقو و چنگال
  • گره زدن بند کفش
  • گرفتن توپ

قطع شدن پا در بیماران دیابتی

منبع :

http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/hand-transplant/basics/definition/prc-20014037

ایران جراح

مشاوره رایگان پروتز Call Now Buttonتماس با ما